Menu
            Kongostraat 42 |  9000 Gent | 09 265 78 40 | info@in-gent.be

Maatschappelijke oriëntatie

Met de lessen maatschappelijke oriëntatie helpen we jou om zelfstandiger je weg te vinden in je nieuwe leefomgeving. Je maakt kennis met de Vlaamse en Belgische samenleving. De cursus is praktisch opgevat en je gaat concreet aan de slag met vragen als:  Welke opvang- en onderwijsmogelijkheden hebben mijn kinderen? Hoe kan ik werk zoeken? Wat zijn mijn rechten en plichten? Welke verzekeringen moet ik afsluiten? Hoe regel ik mijn mutualiteit?

De lessen gaan door in groep in verschillende les vormen: online, fysiek, lange- en verkorte trajecten. Je zit samen met mensen van verschillende origines, met een verschillende culturele achtergrond en verblijfssituatie. Er zitten zowel mannen als vrouwen, oud- als nieuwkomers, jonge als oudere cursisten in onze groepen.

Er zijn lessen overdag, ’s avonds en in het weekend.

De lessen overdag zijn er voor inburgeraars die (nog) niet werken en zich dus overdag vrij kunnen maken. De lessen ’s avonds zijn gereserveerd voor inburgeraars die werken en de weekendlessen zijn er voor cursisten die  door hun werkschema (bv. ploegenwerk) niet aan een avondgroep kunnen deelnemen.

Je krijgt les in je eigen taal of in een contacttaal.

Ben je al langer in België dan kan je een vrijstellingstoets maken. Als je daarin slaagt, word je vrijgesteld voor de lessen maatschappelijke oriëntatie.

 

Wil je meer info?

Maak een afspraak bij IN-Gent.

Bel 09 265 78 40 of mail naar info@in-gent.be.

 

Breng volgende documenten mee naar jouw afspraak:

  • Identiteitskaart
  • Arbeidscontract (als je werkt)
Sluiten