Kongostraat 42 |  9000 Gent | 09 265 78 40 | info@in-gent.be
Word vrijwilliger bij IN-Gent

Vrijwilliger bij IN-Gent

Word vrijwilliger bij IN-Gent

Geloof jij ook dat iedereen gelijke kansen verdient? Wil je strijden tegen racisme en discriminatie? Jouw talenten inzetten voor mensen en ervaringen opdoen? Dan is vrijwilligerswerk bij het Agentschap Integratie en Inburgering Gent iets voor jou! 

Als vrijwilliger bij IN-Gent kom je terecht in een groep van 100 vrijwilligers uit Gent, die net zoals jij, geloven in de kracht van een diverse samenleving. 

 

Welk type vrijwilligerswerk past bij jou? 

Vrijwilligerswerk bij IN-Gent

Begeleider conversatietafels Nederlands

Spreek je vlot Nederlands? Wil je met anderstaligen op een creatieve manier Nederlands oefenen en nieuwe culturen leren kennen? Dan ben jij de geknipte persoon om de conversatietafels te begeleiden.

Je praat wekelijks met 4 anderstalige deelnemers over zelfgekozen thema's. Momenteel is er geen vacature. Lees het verhaal van Adinda.

Ambassadeur worden

Heb je een migratieachtergrond en wil je anderen inspireren? Als Ambassadeur getuig je over jouw persoonlijk verhaal rond opleiding en werk naar studenten, werknemers, docenten en bedrijfsleiders.

Meer informatie over Ambassadeurswerking

Crisistolk Oekraïens

Spreek je Oekraïens? Beheers je ook het Nederlands? Zet je talenknobbel in en word crisistolk. Je ondersteunt anderstaligen tijdens een informeel gesprek bij Gentse diensten en organisaties.

Naar de vrijwilligersomschrijving

Buddy bij Tandem 

Heb je tijd en zin om een nieuwkomersgezin te begeleiden? Spreek je naast het Nederlands een andere taal? Word dan buddy bij Tandem en ga samen met andere families op stap in Gent. 

Meer informatie over Tandem

 

Wat mag je verwachten als vrijwilliger? 

  • Je kan deelnemen aan gratis vormingen en opleidingen. 
  • Je krijgt professionele en persoonlijke begeleiding. 
  • Je ontmoet nieuwe mensen en breidt je netwerk uit. 
  • Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding. 
  • Je hebt een interessante aanvulling op je cv. 
  • Je werkt actief mee aan het creëren van een ‘warm Gent’. 

 

 "Hoe fantastisch, ik zit hier met heel de wereld aan tafel, dat was mijn eerste gedachte toen ik vijf jaar geleden als vrijwilliger aanschoof bij de conversatietafels Nederlands Ik probeer aan te voelen welke interesses er aan mijn tafel zijn of ik breng een artikel mee uit de actualiteit." - Adinda, vrijwillige begeleider bij conversatietafels Nederlands

© Ilke Goddemaer

 

 

 

Geen vrijwilligersvacature gevonden die bij je past?

Vul het vrijwilligersformulier in. Je profiel wordt 2 jaar bijgehouden in de vrijwilligersreserve. We contacteren je van zodra jouw profiel matcht met een nieuwe vrijwilligersvacature. Kijk ook eens op het vrijwilligersplatform Give A Day van de Stad Gent.

 

Ontmoet nieuwe mensen 

Naast vrijwilligerswerk zijn er nog tal van activiteiten waar je vrijblijvend aan kan deelnemen.

Nog vragen? Contacteer ons via info@in-gent.be

Sluiten